Tusch

Har alltid gillat att skriva. Vad jag vill med mitt skrivande? Komma framåt, inåt, närmare dig, kasta loss, virvla upp glitterdamm i dina ögon, lämna bort, slipa av, hämta, viska fram det vackraste som finns.

Exempelvis:

Tusch


Och när de levandes konturer klättrar upp i eken utanför ditt hus, och kikar in, just i höjd med ditt fönster, i flickrummet på ovanvåningen, just när du ritar tuschtulpaner på duken på staffliet, just då när du vill dricka upp det tuschblandade vattnet i muggen på bordet bredvid din halvfärdiga tavla, när du tänker att allt härinne tappat smak, då drar sig konturerna av dig bort och ner i springorna mellan plankorna i det gamla trägolvet i ditt rum och solen står som ett orange glasklot vid horisonten, ovanför trädtopparna, bortanför ängen.


Tulpanerna har vandrat från tavlan till väggen och föräldrarna har ingen aning om att du ska försvinna inatt och bege dig in i solen. Det finns så många konturer av männiksor du aldrig mött i den där eken nu, du är oformlig och kliver upp i trädet och liftar med ett eklöv mot solen.


Åsiktsmaskinen

Något du vill tillägga? Välkommen att lätta ditt hjärta!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0