Favoritlåt


Amy Winehouse och jag ikväll

Orkar inte be om ursäkt för det känsliga ämnet, här kommer en djävligt skön låt helt enkelt:

Passionera er!!!!

Känner mig rastlös. Har läst mina kursares texter till Författarskolan på tisdag kväll. De är bra. Spännande, intressanta och vackra. Jag fastnar för det där vackra, det modigt skrivna. Det modigt valda. Jag söker efter det som slår mig, berör mig, det som passionerat och desperat når mig. Jag lever för de där laserstrålarna i vardagen. Jag vill ärligt talat inte veta av nåt annat. Jag vet att vardagen är jämngrå, men inte drömmarna, förhoppningarna, LIVET!!! Okej? Jag vill gå med mina drömmar i handen, jag vill gå på förverkligandets glödande kol. Puh... nu ska jag se färdigt på ett avsnitt av "24".

Legolegolegolalalala


Läget?

Alltså.. jag älskar den här låten med The Real Group. När jag sökte efter den på YouTube så hittade jag den här videon istället. Den är hur bra som helst, tycker jag. Världens kanske gulligaste cover!!!

Sloganmakare Lang anmäler sig

Suck. det känns som att alla jag pratar med är på Bokmässan just nu. Och jag sitter kvar här på andra sidan landet och knapprar på mitt gamla tangtbord. Men trots det är jag mer närvarande på mässan än jag någonsin varit (eftersom jag aldrig varit där). Jag har nämligen hjälpt förlaget Bokbandet att ta fram texter till affischer, flygblad och pressmeddelanden. Dessutom har jag - och det är jag nästan mest stolt över - hittat på en slogan till förlaget, som jag fått höra att förlagschefen tryckt upp på T-shirts. Så ja, jag är lycklig kvar i Stockholm. Trots allt. Superlycklig! Såklart. HURRA!!!!!

Om du är på mässan så kika gärna in i Bokbandets monter A03:57, och prata med Anneli Ljung Nordenskiöld, förlagschef och supertrevlig!

Trevlig kväll!!!


Författarskolan stärker mig

Har fått mig vissa intressanta tankeställare angående mitt romanprojekt. På lektion två i Författarskolan pratade vi igenom varandras alster och jag fick, förutom en hel del positiv kritik, en del frågor med mig hem. Det kändes läskigt inför lektionen, men nu efteråt känns det lite vimmelkantigt, men bra. Känner mig stärkt och motiverad att fila vidare på projektet. 

 "En liter dyr färg och solkigheten"

Slås av ett ljus nånstans inne i hjärnan
Bakom ögon som åldrats för fort
Slås av det

Det sitter en träflisa i ett hjärta gömt under en liter dyr färg på en tavla upphängd på ett anrikt galleri.

En fågel sjunger i en för länge sedan intill urberget skövlad skog

Hon törs för hon har gått igenom elden redan
Hon är på de skövlades sida och springer på lätta fötter in i dimman

Någon har rivit bort en bit av tapeten i minnet av sitt föräldrahem
och där bakom ryms tiden och tystnaden - plana, slipade och utsugande -
som bara tiden och tystnaden från så länge sedan kan vara.

Det är inte svart, för det är aldrig svart, det är bara nästan, och andlöst, som en slags solkighet på händerna en alldeles för varm sommardag utan tyngd och kraft.

Det sitter en träflisa i ett hjärta gömt under en liter dyr färg på en tavla upphängd på ett anrikt galleri.

"Stå utanför etablissemanget, stanna på gatan"

HIttade en väldigt bra artikel. Läs och njut: "Malmöligan slog till igen"


Det här blir jag glad av!

http://www.folkbladet.nu/?p=118182

Vackert


Studion

Är det någon skillnad mellan att säga "Stick i stäv MED" och "Stick i stäv MOT"?

Är det inte rätt kul att betona fel ord i MENINGAR?

Jag har varit inne i studion i dag. The Studio. Faktiskt. Blev uppringd av någon som erbjöd mig gratis sminkning och fotning. Ville jag köpa nån bild sen så fick jag betala för den, men annars skulle det hela var gratis. Det slutade med att jag köpte två bilder. Trots att jag ligger på sparbeting just nu. Men, äh, nu har jag två studiofotograferade bilder på mig själv. Nu har jag provat på hur det är inne i de där studiorna. Det är intressant, men inte särskilt spännande. Det blir bra bilder, det är kul, och det är inget särskilt mer. Bilderna är dyra. Det är inte värt det.
Ikväll är jag hemma och kollar på doktor House. Och putsar på mitt romanprojket. Och läser texter skrivna av de andra deltagarna i kursen "Författarskolan" som jag börjat på. I tisdags var första "lektionen". Vi är sex elever och en lärare. Och vi ska träffas varannan vecka och diskutera varandras texter. Det känns väldigt spännande och lite läskigt. Nu har jag ett batteri på fem texter från de andra deltagarna som jag ska läsa till nästa gång. Har hunnit igenom fyra av de fem texterna. Har börjat kommentera en del, men jag måste läsa om dem igen så att jag inte missar något.

På måndag ska jag till Medborgarskolans info-träff för medspråkare. Hoppas att det blir kul.

Här kommer en gammal låt som dök upp i huvudet på mig:Har lyssnat massor på den, när den var ny och populär.

Det går så långt tillbaka, sitter så sjupt

Jag lämnar nedanstående artikel utan kommentarer, den säger det mesta alldeles själv:

http://www.op.se/parser.php?level1=148&level2=718&id=947045


Om att stå kvar på perrongen när tågen går

Jag har hittat en artikel som stämmer väldigt bra in på hur jag ofta känner mig. Det kändes befriande att läsa det här, men samtidigt är det läskigt att berätta det här på bloggen. Men jag vill ändå göra det.

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/existentiellt/artikel_1644135.svd


I eftermiddag ska jag skaffa mig Mia Törnbloms bok "Självkänsla Nu!"


Jag gillar Elisabeth Olsson Wallin

Kolla n de här bilderna:
http://www.ohlson.se/portfolio_portratt.htm

RSS 2.0