Favorit i repris. Högsta volym NU!


Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaj!!!!

Helgen började inte så trevligt som jag önskade mig själv och alla andra med den söta musikvideon i förra inlägget. Nån gång i natt vaknade jag och kände att jag hade jätteont i magen. Jag får det ibland. Ofta är det tyvärr bara att vänta ut skiten. Det händer inget mer än att det gör otroligt ont mitt i magen, runt naveln och uppåt och ibland neråt. Och jag kan bara ligga hopkrupen och vänta på att det ska gå över. Jag käkade både Losec Mups och nån stark värktablett i natt, men det gick inte över ändå. Lyckligtvis somnade jag ifrån eländet och vaknade för en halvtimme sen och mådde bra. Det var en lättnad, kan man ju säga. Men jag känner fortfarande av att det var nåt med magen i natt. Känns som att vara på bättringsvägen efter en maginfluensa eller nåt. Jag hade tänkt att gå och träna i dag, men nej, det skjuter jag gladeligen upp till i morgon. Idag ska jag bara vila - mig och magen - och ligga i sängen, skriva, läsa "Stjärnor utan svindel" av Louise Boye af Gennäs, äta godis och vara glad över att min mage inte hatar mig just nu.

Stjärnor och änglar är förresten ett par av mina favoritord. Och kastanj och glitter och passion!

Jag kollade lite på Let´s Dance igår. Jag såg Magnus Samuelsson och Kitty Jutbring. Jag älskar dem båda två för att de är så grymma. Magnus har jag hejjat på ända sen jag såg honom för första gången i Värdlens starkaste man-tävlingarna. Han är såååå grym! Och ett stort plus är ju att han är ÖSCHHHHHÖTTE! Precis som jag! Kitty är jag hemligt förälskad i. Skulle vilja vara hennes bästis och bara få hänga med henne jämt. Hon var jättefin i sin rosa klänning med en massa rosor fastsydda på tyget.

Peter Apelgren gillar jag förresten också, på tal om gott folk. Han tävlade med Fredrik Lindström i På spåret igår. Tyvärr fick de stryk av Filip och Fredrik, men det blev iallafall ett par program som jag fick se Peter dra en massa roligheter.


Trevlig helg!


Tvåa igår!!!!

Jag kom tvåa på deltävlingen i Poetry Slam igår! Jag fattadeinte ens att jag skulle upp och duellera om en seger. Jag fick så djävla dåliga poäng för min första text att jag ärligt talat kände för att ge upp och aldrig mer komma tillbaka i Poetry Slam. Och sen fick jag väldigt bra betalt för min andra text, och det kändes lite som en revansch, men jag hade som sagt redan gett upp tanken på att var en av de två bästa igår kväll, trots att vi bara var fem eller sex pers som tävlade. Trodde fortfarande att det var ett dåligt skämt när arrangören ropade upp mitt namn inför finalen. Det var så överraskande att jag inte hann tänka utan jag gick bara upp och läste. Och jag kände att det var bra. Det kom inifrån. Och jag brydde mig inte om nåt annat just då. Efteråt var det så himla skönt att bara få sitta och prata med väldigt trevliga människor. Jag är inte så bortskämd med sånt, så jag är så himla rädd alltid, i början, och därför är det så himla skönt att känna att man får vara med, att det finns en plats för mig också. Äh, strunt samma, tror att ni fattar vad jag menar... =)

Nu får vi väl se när jag dyker upp på Fridhemsplan igen, men det lär inte dröja länge. Och den 11 februari är det ny tävling på Sjöhästen på Söder. Kom dit och håll mig i handen, jag är inte alltid så tuff, jag har inte alltid så lätt att le, jag går så ofta omkring som en mänsklig jordbävning - människobävning? - och jag vill bara ha snälla människor omkring mig, jag orkar inte med något hårt - så, kom och värm mig, håll i mig så lovar jag att jag ska ge tillbaka med det jag kan.

Verkligheten anropar Sandra

I helgen bakade jag muffins som smakade mjuk pepparkaka. Jag överraskar mig själv med att fixa såna saker just nu. Att se hur det faktiskt blir nåt under mina händer. Jag går så ofta omkring och tror att allt är på låtsas. Och så plötsligt blir något jag gör rätt... om så "bara" en sats med muffins. Jag vet inte vad som hänt med mig, men just de där sakerna som jag lyckas med, som känns verkliga, är otroligt viktiga för mig. Jag är expert på att gömma mig, ni kanske ser mig, men i huvudet är jag tyvärr ofta nån annanstans. Det är tillsammans med mina nära vänner som jag finns till, i väldigt många andra sammanhang kopplar jag bort en del av mig själv. Inte för att jag kanske vill det alla gånger, men det är så det blir. Jag blir nån annan. Jag blir inte alltid till något bättre de där gångerna, det ska gudarna veta... Och vad får jag ut av att skriva om det här på bloggen? Jag vill nog bara se det i skrift på skärmen... Jag vill nog förklara - kanske mest för mig själv - hur det känns i mig, och att hjälpa mig själv att inse att det finns något som är verkligt i mig.

Puh...

Muffinsen blev hur som helst suveränt goda. =)

Över till lite gladare ämnen:
Igår träffade jag LH. Vi käkade härlig pasta med sting på ett schysst ställe i närheten av jobbet. Sen strosade vi ner genom stan och hamnade på ett mysigt fik och pratade film, böcker och inspirationskällor - de där som är så viktiga. Jag fick en riktig kick av det. Hurra för dig, LH!!! Hoppas att vi ses snart igen! Då blir det teater eller biobesök, eller hur? ;-)

Idag har jag varit hemma. Skrivit mycket. Har hittat en twist i min story som jag nu håller på att skriva ner. Känns riktigt kul. Sov dåligt i natt. Hade tänkt att gå och träna tidigt i morse, men det dröjde till långt in på eftermiddagen innan jag kom iväg. Och jag var iinte särskilt motiverad, men jag manglade mig igenom mitt lilla pass med förvånandsvärt mycket kraft. Ska tillbaka på torsdag och upprepa bravaden. Sedan handlade jag mat, tog bussen hem, käkade mellis och en stund senare började jag fixa mat - strimlad biff wookad tillsammans med sockerärter och lök och en massa goa kryddor, flytande honung, ostronsås, soja och - min favorit: SESAMOLJA!!! Värsta goda smaken ju!

I morgon ska jag baka Vikväktarnas bananmuffins.

På torsdag kväll är det Poetry Slam vid Fridhemsplan som gäller. Kom gärna dit om du vill och kan! Kl 19.00, Biljardpalatset vid St Eriksgatan 52 (tror det är det numret).

Lyssna på Kaizers Orchestra med mig =#

Har upptäckt ett nytt band. Här kommer två sköna låtar som jag går igång på:
 



Innanför och utanför bekvämlighetszonen

Jag var ju på provfilmning för en reklamfilm idag. Trodde jag skulle agera statist, men jag skulle tydligen prata på som fan. Lätt skakis inför uppgiften ställde jag mig framför kameran och försökte improvisera framen tänkt karaktär. Jobbigt, men spännande. Tror att det var bra för mig att tänja på mina gränser, eller spränga gränser, kanske man snarare ska kalla det. Efteråt var jag stolt. Gick och shoppade på Granit, en av mina favoritaffärer.

Igår hade jag äran att få vara med på SvintoSaras inflyttningsfest. Det var superkul!

KRAM ALLA FINA VÄNNER! NI ÄR BÄST OCH JAG MÅR SÅ BRA I ERT SÄLLSKAP!

I morgon ska jag gå på Caroline af Ugglas Alla-kan-sjunga-kör. Jag gillar henne. Vi får se om jag tycker likadant efter i morgon.

Sandra provar på

Så har snart första veckan i mitt nya liv gått. Halvtid. Gillar det ordet. Det var väldigt skönt att bara få ro sig själv under två dagar förra veckan. Ska bli intressant att se vad jag tar mig för under min lediga tid. Ledsen att jag tjatar om det, men det är så stort för mig, så det lär ta upp en hel del utrymme här på bloggen. Jag såg en annons om att statister.se sökte folk, så jag gick med där och igår ringde de från en reklamfirma och sa att de ville att jag skulle komma och provfilm för en reklamfilm! Så i morgon förmiddag ska jag iväg på mitt livs första provfilmning! Jippi!!! OBS! Jag har ingen som helst teater- eller filmvana. En gång när jag gick i gymnasiet fick jag vara statist i nån film som skulle användas i utbildningssýfte... för polisen tror jag... Och det tyckte jag var superroligt, men jag har ingen aning om hur jag egentligen ter mig framför kameran. Äh, vi får se hur det går. Det är bara kul att prova på nåt nytt! Och på måndag ska jag gå Prova-på-kväll hos Caroline af Ugglas Alla-kan-sjunga-kör. =)

Jobbar måndag, tisdag och torsdag nästa vecka.

Ikväll är det partaj hemma hos Sara. Ska ta en fördrink med Malin en liten stund innan.

Nu ska jag äta hemmagjorda lammfärsbiffar med ris och sallad.

HURRA!!!

Poesitävling i morgon

I morgon ska jag vara med och tävla i Poetry Slam vid Fridhemsplan. Kom gärna dit och värm upp mig. Startskottet går kl 19.00. Inträde: 40 kr. Läs mer här:
http://www.estradpoesi.com/iopp/skeppsholmen.html

Summa summarum

Dags att gå till jobbet i morgon och här sitter jag och kan inte sova. Får väl summera dagen då, istället, i brist på annat vettigt att göra.
Vaknade
Gick och tränade
Åkte till närmaste Body Shop-butik och shoppade festliga ögonskuggor, rouge och läppstift! Det gjorde mig glad.
Köpte sedan en pralin-latte. Det gjorde mig också glad.
Åkte hem. Pratade med Erika på hemvägen. Gjorde matlista. Åkte iväg och handlade mat. Åkte hem.  Lagade Viktväktar-enchilladas. Superdupergott!
Provsminkade mig. Det var kul!
Började kolla på Blade Runner.
Småstädade lite granna i badrummet.
Bestämde mig för vad jag ska ha för kläder till jobbet i morgon.
Försökte sova.
Gick upp och kollade på TV.
Gick och la mig igen.
Gick upp och tog en banan och ett glas mjölk.
Kan fortfarande inte sova...

Skönt att höra Åsa Sandell prata om sitt liv

Kollade på Nyhetsmorgon i morse. Såg en intervju med Åsa Sandell, före detta proffsboxartjejen, som stärkte mig. Mycket av det hon berättade om sina tankar under sin uppväxt kände jag igen mig i. Hon har skrivit en bok, "Bakom garden" , som jag tänker läsa. Se gärna hela intervjun här:
http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.801318

För övrigt: Tog en skön förmiddagspromenad med Nina, avslutade med te och lussebullar hemma hos henne. Kändes som gamla goda tider när vi var grannar. Skönt att hon inte bor så himla långt bort nu ändå. Sen gick jag hem, lagade mat (falukorv och snabbmakaroner), la in en tvätt som nog snart är klar.

För kvällen har jag ingen plan. Vi får se. To be continued.

Jag är utvald!

Kollo kolla kolla, jag är på första parkett:
http://www.poeter.se/index.php

Men skynda att kolla, för jag vet inte när jag blir utbytt!

Står upp mitt i vardagen

Sitter här och försöker sammanfatta mina tankar om "Väggen", romanen av Marlen Haushofer. Har väl kommit till hälften ungefär. Skönt att jag börjat jobba med den. Ska strax fixa lunch, nämligen en repris av gårdagens smarriga köttfärssås som jag svängde ihop bestående bland annat av vitlök, matlagningsgrädde, sambal oelek, torkad chili. Mmmmmums! Och varför skriver jag det här? Jo, för att jag vill tala om för hela världen att jag är bra på nåt. Jag har dessutom fixat en disk - visst, jag har diskmaskin, men jag har klarat av att fylla den, ploppa i en diskmedelstablett, stänga locket och köra igång den, jag har också en tvätt igång i tvätt maskinen. Kan tyckas vara enkla vardagliga saker, men för mig är det så viktigt att inse att jag fixar det. Varken mer eller mindre. Klart och tydligt så. Ingen annan har med det att göra egentligen, men det är just nu så här jag försöker överleva. Och det känns bra. Och jag är glad över att inse att det känns bra. Det är det viktigaste som finns just nu. Att veta att jag kan stå upp mitt i vardagen.

Hurra för att:


  • The Soundrack of our Lives blev årets grupp på Grammisgalan
  • Jag har varit och tränat
  • Jag har satt ihop en liten samling texter kallad Vacker och Punkterad (Är dock inte nöjd med texternas ordning)
  • Jag har klippt mig i en snygg frisyr
  • Jag blev fin på bilden på Sunkits bildcollage
  • Jag har lagat god mat flera dagar i rad nu

Läser långsamt och lagar god mat

Champagne ska vara gratis och avnjutas kall. Tack, Sara, för att du fick mig att inse att jag är värd något på jobbet. Igår hängde jag med henne och Jennie till Sunkit. Det var både befriande och trångt på samma gång. Ni som var där fattar nog vad jag menar. Idag har jag blivit stolt ägare av en SodaStreamer. Hade ingen sån när jag var liten, och jag saknade den väl aldrig, inte egentligen, men nu känns det helt rätt att ha en. Har druckit några glas kolsyrevatten nu och trivs väldigt bra med det. Lagade väldigt god mat idag, bestående av kyckling med chili, lök, vitlök, yoghurt, citronsaft, en massa mysiga kryddor och broccoli som tilltugg. Supergott, faktiskt! Sickar gärna receptet till den som vill. Viktväktarrecept till på köpet!

Är ledig resten av veckan, och börjar mitt nya arbetschema på måndag. Jobbar måndag, tisdag och torsdag två veckor i rad, sen torsdag-fredag de två nästföljande vekcorna, och så kommer det nog att se ut under hela perioden fram till sista juni. Jag vill gärna hitta på trivsamma saker med vänner och bekanta hur som helst och när som helst framöver.

Håller på att läsa "Väggen" av Marlen Haushofer. Det r en uppgift till Författarskolan. Har kanske en femtedel kvar, men jag vill ändå redan nu rekommendera den. Den är bara omkring 230 sidor lång, men det har tagit mig en väldig tid att läsa den, bland annat eftersom vi ska analysera den. Det var länge sen jag gick in i en bok på det här sättet, men jag är glad över att jag gjort det. Det är rätt ansträngande, men samtidigt spännande. Jag öppnar ögonen för boken på ett sätt som jag inte gjort på länge. Sen kan man nog analysera sönder storyn, och det vill jag inte göra, så jag skriver egentligen bara ner de tankar som dyker upp i huvudet på mig under tiden som jag läser, och sen får jag väl se hur ingående jag kommer att vara på min redovisning.

I morgon ska jag nog gå och träna. Har ju kort på Nautilus och nu är det hög tid att jag drar nytta av det. Ska be att få instruktörshjälp. Behöver som vanligt stärka ryggen och magen och sen ska jag en gång för alla lära mig hur den djävla trampmaskinen fungerar, ni vet den där grunkan där det ser ut som att man är ute och går med stavar, man liksom håller i ett par pinnar som rör sig samtidigt som man trampar.

Den 15 januari planerar jag att vara med i Stockholm Poetry Slam. Jag lovar att ha med mig papper upp på scenen. Så, den som kan och vill följa med och lyssna kommer att få höra hela och fina texter upplästa av undertecknad.

KRAM!

Kära Ynnej, this is all for you


MInns en kväll i Linköping. Minns en skål i världens godaste vin i din lägehet. Minns hur jag inte kunde hålla lyckoskriket inne. Jag var lycklig! Hurra för lyckliga stunder! Hurra för värdlens bästa Ynnej-tjej!!! Kram!



Killar jag gillar:


 


Svårt just nu


Tycker att livet är jobbigt just nu. Känner mig orekslös. Vaknade i natt och hade ångest över det mesta. Har dessutom ont i halsen. Gjorde i ordning lite honungsvatten, drack det och kunde somna om igen sen. För att muntra upp mig har jag sökt igenom Youtube. Här kommer en kul video med ett bra band:



RSS 2.0