På besök i Dunderklumpens land

Hjärtat klappar lite för hårt i mig ibland. Hjärtklappning. I min ålder. Men det är väl för att det är så mycket på gång i mitt liv just nu. Snurrar lite väl fort allting. Och då säger hjärtat ifrån. DUNK DUNK DUNK! Och då är det bara att lyda och varva ner.

Nyss hemkommen från Östersund. En häftig upplevelse att träffa hela distans-klassen. Tar nog någon dag innan man är helt nere på jorden igen. Det var fint där uppe. Vacker natur. Och så bor ju Dunderklumpen där. Kan inte bli bättre. Måste se om den filmen snart.

 


Snobbism är så fullkomligt avtändande

En klok man sa en gång att man ska tala om det varav hjärtat är fullt. Av denna anledning måste jag skriva ned något som värkt fram i mig:
Jag tycker inte om snobbighet
Jag tycker inte om elitism
Jag önskar bli bemött med ödmjukhet, uppmuntran och äkta snällhet utan några baktankar. Jag vill föra kreativa och konstruktiva samtal och diskussioner med vänner, bekanta och resten av världen.
SÅ VÄXER JAG SOM MÄNNISKA!
Jag avskyr att känna mig förminskad, krympt, trampad på! Jag avskyr att finna mig ledd av någon som avsiktiligt undanhållit sitt syfte med att leda. Som bara tagit sig rättigheten att leda utan att fråga först.
Var en människa - våga berätta om dina intentioner. Allt annat gör mig bara pissed off!
Människor har fula knep. Fula, råa äckliga knep. Använd dem inte förrän det är absolut nödvändigt, och även då med försiktighet!!!!
Bajskorvar är bättre än typer som bara trampar på andra människor som står i deras väg.
Jag har betett mig med mindre värdighet än en bajskorv ibland jag med. Och det gör ont i hela mig när jag tänker på det. Och jag hoppas att jag aldrig mer ska göra om det.

Tillägnad mig själv

Tittar mig själv i spegeln och sjunger med:
För dig som vill veta precis vad hon sjunger, kolla in texten i nedanstående länk:

Barnslig lycka i finurlig musik

En kär vän sa till mig en gång att det är viktigt att vara i kontakt med sitt barn-jag. Hela livet. Och det vill jag vara. Men det är förstås mycket lättare sagt än gjort. Något som gör mig barnsligt lycklig är den här låten:

Pirrigt!!!!!

Nu är det pirrigt i magen, må jag säga. På måndag drar det igång och jag sitter här med en kursbok på ena sidan av datorn och FASS (Sammanställning av farmacevtiska specialiteter i Sverige) på andra sidan. Och så har jag chattat med en blivande klasskompis via kommunikationsplattformen som jag laddat ner på datorn. Det ärm så häftigt att man kan plugga på distans. Som det känns just nu så kommer det att passa mig som handen i handsen, men man skainte ropa hej förrän man är över bäcken som det så vackert heter, så jag ska ta en aak i taget och hoppas att allt kommer att gå vägen.

Känner mig fortfarande så glad över Sara Starkströms själv-vigsel i onsdags. Den var så himla fin. Komplett, liksom. Och det var så kul att träffa alla härliga gäster också. Tänk om jag inte hade varit på plats på Restaurang Rabarber den där höstkvällen för två år sen... Tänk om inte Louise Halvardsson hade börjat prata med mig... Då hade mitt liv varot många grader tråkigare.

KRAM!!!!

Min hyllning till Sara Starkström


Du strålar!!!Pirrigt men hoppfullt!

Det var ett tag sen nu som jag gjorde ett inlägg här. Vet inte varför jag låtit mina härliga läsare stå utanför mitt bloggrevir. Men nu skiner det upp på Nova-himlen. Det börjar närma sig skolstart och det känns jättebra. Pirrigt och så den där lilla kurande rädslan över att kanske inte fatta nåt, att göra bort sig, att inte våga ge sig hän... Men jag tror jag börjar växa ifrån det där lilla fula monstret. Han visar sig inte så ofta den fulingen. Och gör han det kommer jag mota bort honom. Sen kommer det nog gå bra, tror jag.

Och träna ska jag göra. Köpa kort på Friskis&Svettis på momangen.

Ser fram emot SvintoSaras vigsel på onsdag. Vilken fin ceremoni jag kommer att få vara med om. You go girl!!! Och: VÄLKOMMEN HEM!!!

I morgon ska jag träffa Jessica. Det ser jag också fram emot.

Och sen är det helg. Hurra!

Nu ska jag röjja i mina byrålådor så jag får plats med alla pennor, papper, sudd och böcker och sånt som man kan behöva ha plats för när man pluggar. Har en plan för detta och den ska nu sättas i verket. Så bye bye for now, darlingz!!!

RSS 2.0