Och så en Johan Johansson för att han är så bra


Top of the lineDet är inte så bra inspelning men va fan skit i det. This is De Lyckliga Kompisarna anno 26 Mars AKA MIN födelsedag!

Hi hi hi hi hi... Och så videon till samma låt, några få år tidigare:

Lite lagomt boknördig


Den Lyckliga Sandra

De Lyckliga Kompisarna! Jag fick en biljett till spelningen med De Lyckliga Kompisarna på Debaser igår!!! På MIN födelsedag! Det kan fan nästan inte bli bättre. Jag trodde att det var kört för mig att få se dem live, men så i år har de tydligen brstämt sig för att satsa på spelningar igen och MIN HÖGT VÄRDERADE OCH ÄLSKVÄRDE sambo hade köpt biljetter. Det var den tredje och sista överraskningspresenten jag fick igår. De andra två var:
1. Ansiktsbehandling
2. Middag på koreansk restaurang (jag åt bläckfisk i kryddor!)

Tack Martin för en helt underbar kväll! =) KRAM!

Hurra för DLK!!!

DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK DLK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! =D

Ännu ett tänkvärt inlägg av en klok och vacker man


http://www.marcusbirro.se/bloggen/?p=842

Jag kommer hem snart

Jag kommer hem snart
Jag tror det iallafall
Ja, att jag kommer hem snart.

Jag måste bara likna någon först
Det blir bättre då
Ja, om jag liknar någon

Lite grann
Innan
Innan jag kommer hem.


Så att jag kan
Vara hon
Berikad med mycket

Med livet
Med en gnutta extra
Liv

Nu åker vi bara
Allihop
Och fort går det.

Nästan lika fort som
Som det där som jag önskar mig
Norrsken

Det åker så fort över himlen
Och jag står kvar här nere på jorden
Vi står kvar

Här
Allihop.


Ja må jag leva

I morgon fyller jag 31 år. Ja må jag leva! Ikväll blir det först teater och sen poesi. Igår var jag och kollade på pjäsren Mästaren och Margarita på Stadsteatern. De har verkligen lyckats att få ihop ett storverk. Tack, SvintoSara för tipset.

Att finnas, att tänka, att minnas nåt man aldrig hört

Ser ni inte ser ni inte ser ni inte

Vet ni inte vet ni inte vet ni inte

vem

jag

är?

Inte

se

bara

välkänt

mönster

skönt

att

ha

känslorna

i

knuten näve

i

fickan

Slå

sönder

spegel

just när blicken

rispar

hornhinnan

stödorden

skiter sig fullständigt

lappen skrynklig

ingen idé att försöka

för hon

är ju bara helt

totalt

fan

att hon ens ids

Ett litet märke

där hon

tryckt ner

jordytan

Perfekt blir imperfekt

och jag

skulle aldrig

ha tittat på henne

fan

varför gjorde jag det

hon

är ju

bara

alldeles

...

onödig?

är det det jag är?

Felkonstruerad?

Halt?

Halv?

Räcker det utan

mig?
Lite mer Wildbirds and Peacedrums


Tack, Johnny Cash


Det här har ingenting att göra med att det är påsk, jag bryr mig inte om den här helgen, jag bara är glad över att jag är ledig, men om nu nån passade på att korsfästa en man vid den här tiden för 2000 år sedan så är det för alltid förkastligt, oavsett vem han än påstod sig vara, men det här har som sagt ingenting med honom att göra, det här är en låt som jag skulle kunna lyssna sönder och sedan ägna ett helt liv åt att försöka laga igen.

Novelltipset: Sagan om Klumpa

Sagan om Klumpa heter en novell skriven av Edvin Medvind på Poeter.se. Den skimrar på ett alldeles speciellt sätt och jag vill verkligen tipsa andra om den. Här börjar Sagan om Klumpa.


Det fina bandet Wildbirds & Peacedrums

Satt och kollade på Nyhetsmorgon i lördags. Upptäckte bandet Wildbirds & Peacedrums. Först av allt: Namnet är helt i Sandra-style. Sen tog det ett tag in i låten som de framförde i tv-programmet innan jag började gilla dem, men alltså, nu tycker jag att de är superbra. Just för att de blandar genrer så bra och tempot (iallafall i låten jag hörde) är råschysst och bruttan är ju för fan asläcker. Och så är hon från norrland nånstans - verkar det som på dialekten -  och det är sen länge ett stort plus i kanten i min värld.

Gissa om jag känner mig lättad

Det är lite konstigt. Jag har berört det tidigare här på bloggen, men det känns lite som att jag finns för första gången på riktigt nu. Det känns äkta inifrån och ut just nu. Det har varit en lång resa hit. Jag har letat, jag har struntat i att leta, jag har ... fan... jag har gjort så mycket, hit och dit, fram och tillbaka. Nästa vecka fyller jag 31 år. Jag kommer att fira min födelsedag för min egen skull. Gissa om jag känner mig lättad.

GRATTIS LOUISE HALVARDSSON TILL SLANGBELLAN!

Louise Halvardsson har skrivit boken "Punkindustriell hårdrockare med attityd". I torsdags fick hon Sveriges Författarförbunds debutantpris Slangbellan för sin bok. Jag är jätteglad för hennes skull. Jag tycker väldigt mycket om hennes bok eftersom den fick mig att se tillbaka på min egen tid som gymnasist med lite varmare känslor. Jag rekommenderar alla att läsa "Punkindustriell hårdrockare med attityd".

Grattis till Slangbellan, Louise! Ser fram emot nästa bok! =)

Läs mer om boken och författarinnan: http://www.louisehalvardsson.com/


Ordfrö

En prick
Rörelse inåt i pappret
Samlad tung fridykning mot djupet slinker mellan fibertrådarna trampar tyst igenom pappersväggen
Neråt mot strömmen tillbaka till roten en fröpunkt under lager av strävt lent papper i händer under ögon en sönderläst punkt vid botten vid randen vid änden av raden lyser den röd som ett stoppljus under lager av uppstoppade tankar ett listigt knep av en listig författare får läsaren att gräva djupare titta neråt hitta in.

En fröken Märkvärdig kan inte sova

Fröken märkvärdig och karriären heter en bok av Joanna Rubin Dranger, kolla in hennes hemsida den är jättefin: http://www.joannarubindranger.com/  Jag köpte boken för flera år sedan och öppnade den igen igår kväll, den blev lite över efter att jag packat ner allat annat i lägenheten nu, den står stolt bredvid ett par andra böcker som jag inte velat packa ner. Jag känner igen mig en hel del i Fröken märkvärdig och att läsa den igen efter en massa år gör att jag ser en massa annat i Joannas suveräna seriebilder. Det är kul och sorgligt på samma gång.

Klockan är tio i fem på morgonen. Jag vaknade vid fyra. Det ska inte vara så. Men det är så just nu. Orsaken är antagligen att både jag och sambon var så trötta igår väll att vi gick och la oss supertidigt. Men det är ändå trist eftersom jag ska jobba idag. Tror dock att jag kommer att kunna somna om snart.

Först en liten seger: När jag valde att klippa och färga håret i slutet av tvåan i gymnasiet. Jag blev av med mitt gamla axellånga permanentkrull en gång för alla och jag tyckte jag var så snygg. Screw the rest.


Ett favoritband

Dagens låt:
http://www.youtube.com/watch?v=-hJw8SfUhcw&feature=related

Frukt istället för godis

Veckans utmaning: Att välja frukt i stället för godis. Så fort jag känner mig sugen på godis ska jag se till att ha frukt jag gillar i närheten. Frukt jag gillar är vindruvor, melon, päron, äpplen. Så det blir en egen fruktkorg på rummet under nästa vecka. Största jobbet blir nog att komma ihåg att fylla den innan den blir helt tom.


Nostalgiska promenader och små segrar

Jag älskar Björn Gustafsson. Har inte sett honom i Schalgerkarusellen så mycket men idag har jag surfat runt på Youtube och kollat in klipp med honom och han är ju så grymt rolig. =)


Vad händer idag då... tja, det är ju en solig lördag så man ska ju sticka iväg ut i skogen. Fem kilometer blir det tillsammans med en kompis. Det blir ju lite nostalgiskt eftersom det sannolikt blir sista gången man har så nära till Ursviks-spåren. Flytten går ju på tisdag - in case anyone have missed it - och då får jag ju lite längre till skogen. Men desto närmare till Garbos och de andra heta haken i Sumpan.


Håller jag på att bli mig själv? Det känns faktiskt så. Jag har ju pratat en del här på bloggen om att sänka garden och jag kanske håller på att sänka den mentala garden just nu, fast jag inte fattar det själv. Och i så fall är det jätteskönt. Det känns som att jag faktiskt börjar gå i de där fotstegen som borde ha varit mina för länge sen. Det kanske är så att jag ger mig själv chansen, äntligen. Och det är en seger, på tal om de där hundra små segrarna jag skulle ge mig på att lista.


En hel dag gömde sig för mitt skarpa intellekt

Har gått hela dagen idag och tänkt att det är fredag. Och så plötsligt insåg jag att det bara är torsdag. Okej, torsdagar är icke att ringakta, men de är fan i mig inte fredagar. Det är alltså en till dag att jobba kvar innan helgen.

Oplockade vildrosors taggar

Senaste dikten på min Poeter.se-sida:

Med flykten som en utslagen ros på kinden
skickar jag brev efter brev
dränker dem i kärret
de sjunker och blir till en bottensats
Över vägar
genom skogar
vrider tiden ur sig som regn
Det blommar på kinderna,
pannan riven av oplockade vildrosors taggar


Poetry Slam final i Norrköping och hundra små segrar

Har börjat diska undan nu, men jag kom på att jag har två saker till på lilla hjärtat. Nämligen:

1. Den 30 mars är det final i Norrköpings Poetry Slam. Den ska jag minsann åka ner och spana in. Skönt att få en sån go känsla i magen av att tänka på min gamla hemstad. Det är inte varje dag det händer.
2. Jag ska göra en lista med hundra små segrar jag uppnått i mitt liv. Har fått idén av en kompis och jag fastnade driekt för den. Det är ju bara helt underbart att börja tänka på vad man faktiskt klarat av i sitt liv hittills. Det kan vara allt mellan himmel och jord, allt som känns som en liten liten seger. Och smaka bara på ordet: Seger! Mums! Sött! Så, jag ska återgå till diskandet men jag lovar, jag kommer att fundera ut ett par segrar under tiden. Fortsättning följer alltså. =)

Nytt namn på bloggen!

Hörrni, jag har bytt namn på min blogg. Adressen hit är den vanliga, men namnet här uppe är ett annat. Mitt motto är ju "Man landar stumt om man inte har orden med sig i fallet", och namnet på min blogg är en förkortning av det. Det betyder mycket för mig, det där att inte falla tyst om man faller.

Det är så många som drar fördel av de som faller och landar i tystnad. Sånt är fel, den som av någon anledning inte kan göra sin röst hörd i sitt fall och i sin landning nån stans där det kanske är mörkt och djävligt, den människan är lika mycket värd som den människa som tar plats i ljuset på den fallnas bekostnad.

Men idag är det inte lika spännande att ligga där nånstans på botten av samhällets dåliga samvete. Idag ska man var stark, hel och ren och fruktansvärt förståndig varenda djävla sekund av sitt liv, och man ska framför-fucking-allt följa strömmen, man ska vara beige och ha åsikter malda till en likritad vällingsörja, annars kastas man ut nånstans i rymdvacuumet och om man inte är tillräckligt stark så faller man och det är då jag vill falla ljudligt, trots att det är lite paradoxalt, det finns ju inga ljudvågor i vacuum. Men hela livet är paradoxalt, jag är paradoxal och förbannat stolt över det.

Mitt liv just nu

image63

Te och rostat bröd med marmelad unnar jag mig nu när lägenheten är full av flyttlådor. Måste diska ikväll också, men det brukar inte ta så lång tid, sen ska jag bara sätta mig ner i soffan och vila. Känner mig inte så uppåt idag. Hoppas att det går över. Kram allihop.

Giraffspråket och en ny Jesus i Malmö

Vad tänker jag på om dagarna egentligen? Igår tänkte jag bland annat på Ola Salo som kommer att spela Jesus i Jesus Christ Superstar, att en ung kille blivit knivskuren på en pendeltågsstation, att komikern Björn Gustafsson ska kuppas in i schlagerfestens Andra Chansen, att en privatperson skänker 3500 kronor till Hammarbys barn- och ungdomsverksamhet eftersom klubben själv inte kan betala några räkningar på grund av frysta konton (tror att det var så det förhöll sig iallafall).

Igår träffade jag Cilla och Sara L i bokcirkeln på Big Ben Pub. Pratade vi böcker? Ja, lite granna. Sen pratade vi om ett begrepp jag aldrig hört talas om förut, nämligen giraffspråk. Jag som är så lång pratar nog giraffspråk hela tiden, tänkte jag i mitt stilla sinne, innan jag fick klart för mig vad de thandlade om, nämligen att i en konfliktsituation försöka diskutera sig fram till en lösning utan att börja konflikta med armar, ben och känslostormar. För min del så känns det som att det handlar om att vara ödmjuk, smart och drivande, på så vis tror jag att man får ett effektivt giraff-samtal. =)Det var nice igår!

Nu har jag ändrat stilmall igen. Tycker sånt är kul. Och nu har jag valt en som känns vårlig. Sitter här hemma framför datorn. Fick panik-ont i magen och huvudet efter lunch så jag blev tvungen att sticka hem. Det känns så tråkigt att behöva gå från jobbet den här veckan också. Men jag mår bättre nu, så nån nytta var det ju att jag gick hem.

Igår var jag på Southside pub tillsammans med Sara och Malin. Jag hade sett fram mot text-bytar-avdelningen, men det var inte så många som ville läsa nån annans text, men jag tycker att sånt är en cool utmaning, och om man har lämnat in en text borde man väl vara lite sugen på att prova att läsa upp nån annans text också, tycker jag. Men, jag läste hur som helst en helt okänd text och jag var så nervös att jag började darra så att jag inte kunde hålla i pappret, så en av arrangörerna (som har ett så långt nickname at jag alltid glömmer det) fick hålla i pappret medan jag läste klart. Lite pinsamt, men det var också kul att få utmana sig så på det viset. Vet inte vem som skrivit texten men jag hoppas att hon eller han tyckte att jag tolkade texten på ett värdigt sätt.

Sen tog jag mig i kragen och läste en text på öppen scen. Jag fixade det med viss tvekan utan papper. Men det var en skön känsla efteråt. Och den här gången fick jag läsa först av alla som anmält sig på öppen scen. Jag har ju de senaste gångerna på Poetry Slam dragit ett högt turnummer och fått vänta länge på min tur. Men igår kväll slapp jag det. Jag ångrar bara en sak och det var att jag inte läste fler dikter. Jag hade fem minuter på mig, och jag hade övat in fler dikter utantill, men jag tänkte faktiskt inte så långt när jag stod där framför alla människor. Jag fixade en dikt och det var ju mitt mål, så sen gick jag och satte mig och drack upp resten av ölen. Det var nice! =)

Inget mer lyxlir för mig

Söndag eftermiddag
Okej. Grattis Norge. Ni var först i mål. Grrr. Fast mina favoriter var inte långt efter. Nu har jag packat lite till och har lagt ner flyttjobbandet för dagen. Har precis avslutat en lyxfika med två jättekanelbullar och en chokladkaka och kaffe. Inte så himla bra med tanke på att jag är med i Viktväktar-satsningen på jobbet, men just nu är jag inte så himla road av att anstränga mig för att vara i form. Jag är ur form, och det där sunda livet får vänta nån månad till. Men sen kommer jag att drejja till mig en värsting-kropp, jag lovar. Jag ska bara förbereda mig mentalt ett tag och för mig tar sånt lite tid.

Har börjat kolla på en av mina favoritfilmer The Departed nyss, tog bara en paus för att surfa lite. Har bara sett den en gång förut så jag håller på att upptäcka den på nytt kan man säga. En del filmer är ju såna, att man ser dem med nya ögon varje gång man kollar på dem. De tolv apornas armé är en typisk sån film för mig, och så klart Eyes wide shut.

Jag kommer att behöva spara pengar de närmaste månaderna. Så tyvärr måste jag avboka min manikyr på torsdag. Men det är ju 390 sparade kronor, och de kan komma väl till pass i höst. Jag som är första klassens Slösa, kommer att få det tufft framöver, men egentligen är det inte så mycket lyxgrejjer jag behöver, det kommer antagligen att gå rätt bra att hålla igen.

Nej, nu ska jag gå och se vidare på filmen.

Energisk iver

Söndag förmiddag
Puh. Idag har jag minsann hunnit med en massa saker redan. Packat en sådär tre,fyra flyttkartonger, sorterat det enorma tvättberget Arne, kollat en del på Vasaloppet, jag hoppas att Oskar Svärd vinner, men han verkar ligga lite för långt efter, så jag börjar hoppas på Jerry Arlin istället, ätit mysfrukost med te och rostade mackor med fikon/äpple marmelad. Strax ska jag dyka ner i viktiga-papper-pärmen för att leta fram några - just det - viktiga papper. Känner att min frustration börjar övergå i iver.

Annat ord för långfärdshockey

Rätt svar: Bandy. Fattar inte varför bandy finns. Det är ju bara en stor djävla isplan och bollen ser man ju knappt och det blir typ 27-2 i matcherna. Inte så himla inspirerande. Och ja, kalla mig gärna trångsynt. Jag kommer ändå inte att ändra uppfattning. Själv har jag aldrig gillat att åka skridskor. Det gör ju bara så ont, i fotlederna, i knäna när man ramlar och överallt annars också. Blä.

Jag och mitt yttre

image62

Har en lite mer dämpad look på mina naglar just nu. Den 6 mars ska jag tillbaka till proffset för en ny manikyr.

RSS 2.0