En salig samling fina jobbminnen

Jag är stolt över en hel del av vad jag åstadkommit på jobbet. Jag har bara väldigt länge glömt bort och begravt soltheten under en massa oro, ångest och dåligt samvete över det där andra som jag inte lyckats lika bra med. Och nu när jag ska avveckla mig från jobbet och börja plugga så dyker som tur är den där stoltheten upp. Tack, inte en dag för tidigt! Förutom en del prylar och artiklar som jag kommer att ta med mig hem så har jag en hel del roliga, spännande och intressanta minnen från mina nio år som anställd. Här kommer några exempel:

Banketter på Karlbers slott
Fått en personlig guidetur på Karlbergs slott
Pridefestivalen
Ett par förbandsbesök om året
Middag en mörk januarikväll ute i en kåta i skogarna utanför Luleå
Träffat ryska flygspanare över en grillmiddag i Uppsala
Hittat på slogans och loggor till olika projekt
Åkt häst och vagn från Karlaplan ut till en julmiddag ute på en hästgård på Gärdet
Spela in Webb-TV
Träffa tre överbefälhavare
Prata och mingla med politker, journalister och försvarsmaktsfolk på olika tillställningar
Almedalsveckan
Guidetur på en u-båt
Gudietur på korvetten VISBY
Suttit i stridsvagnssimulator
Skjutit iväg en robot i en robotsimulator
Fått göra förbundets grattis-diplom till Vasaloppsvinnaren Oskar Swärd tre gånger
Kompetensutveckling i form av kurser t ex Poppius journalistgrundkurs
Stått på SACOs-studentmässa och provat styrketestet för folk som ska mönstra. Jag fick lägsta poäng.
Boka in och se ett föredrag med transan Claes Sschmidt/Sara Lund - hade ett par långa och intresanta telefonsamtal med honom inför föredraget
Lyssna på föredrag av Magnus Betnér - han var inbjuden till förbundet och pratade om försvarsfrågor inför ett hundratal officerare. Det var starkt gjort av honom tycker jag.
Lyssna på middags-föredrag med David Batra - på ett medlemstidnings-event
Intervjua den första muslimska kvinnan som gjort lumpen med slöja i Sverige


Ja, jag kommer nog att komma på flera fina minnen nu när det blöta ylletäcket av jobbiga känslor lättat. Återkommer hit då och fyller på listan.

HURRA!!!!


Kefalonia i bilder

Här kommer ett par bilder från Kefalonia:


   
  
   
Inför höstens allvar

De senaste åren har jag tänkt, diskuterat och babblat om en massa olika nya vägar till mitt framtida yrkesliv. Få se nu, det har handlat om apotekstekniker, copywriter, bibliotekarie, receptionist, geovetare med flera yrken. Det har varit en väldig blandning av spretiga trådar som jag inte velat vare sig släppa eller börja nysta upp.

Men i och med att jag nu kommit in på utbildningen till läkarsekreterare känner jag att jag har börjat fokusera och det är så evinnerligt skönt!!! Jag har såklart inte klarat studierna ännu, jag har ju liksom inte ens börjat skolan ännu, men känslan som infunit sig är så skön! Den ska jag verkligen vårda ömt!

För att förbereda mig inför plugget har jag börjat kolla i lite olika typer av nybörjarböcker som handlar om anatomi, medicinsk dokumentation och vård.

Här är böckerna jag just nu satt klorna i:


Hemma. Igen.

Nyss hemkommen från Kalmar. Vi lämnade hotellet runt halv nio i morse och har bilat norrut sen dess, med undantag av ett stopp för lunch hos mina föräldrar. Öland, älgarna, fyrarna och blixtarna har vi lämnat bakom oss. Det har varit jättekul, men nu är det skönt att vara hemma igen. Nu återstår en veckas semester på hemmaplan. Jag ska försöka skriva lite, plugga lite och träffa lite släkt och vänner. 

Det är ett givande och tagande till tonerna av en skänklåt

Igår fyllde kronprinsessan Victoria 32 år. Hon fgick bland annat en så kallad skänklåt av spelmännen Kalle Moreus och Bengan Jansson. Jag tycker att V kunde ha använt sin födelsedag till att uppvakta andra ungar, som inte har det lika bra som hon. Blev lätt illamående när jag såg henne sitta där på första parkett med sina äppelkinder och med Mr Vaxdocka Westling vid sin sida och allt var så soligt och vackert. Tänkte på alla de här i vårt land som inte har det så lätt, så bra och så förspänt som prinsessan. De får minsann aldrig nån skänklåt eller nåt annat. Om jag var hon skulle jag - förutom att avsäga mig min titel - ge så mycket jag orkade till andra medborgare. Jag skulle ge tills jag var blå i ansiktet och sen skulle jag ta mig fan ge ännu mer.

Glad sommar!!!

Jag kom in på utbildningen KY- Medicinsk Dokumentation! Börjar plugget den 14 september och har då tre terminer av studier framför mig. Känns väldigt spännande. Ä N T L I G E N!!!!

Oj oj oj... Har haft ett par helt otroligt härliga veckor. Igår kom vi hem från den grekiska ön Kefalonia och visserligen är jag jätteglad över att vara hemma igen eftersom jag är lite flygrädd, men själva vistelsen på ön var fantastisk. Som vanligt utlovar jag bilder här på bloggen inom kort, men vi får väl se när det blir. Korten kommer att visas för utvalda på ett eller annat sätt, det är iallafall ett löfte som känns lättare att hålla.

Tittar in här som hastigast

Nu var det så länge sen jag bloggade att jag trodde jag glömt mitt lösenord, men minnet kom tillbaka och nu är jag här igen. Tänkte bara meddela att Skagen är strålande vackert. Jag hade det superhärligt! Solsken och bad varenda dag och underbar miljö. Ska lägga ut bilder här så småningom. Nej, nu måste jag rusa vidare. Kram!

RSS 2.0