We know what´s best for you
Inget mer, inget mindre.

Rockin and rollin Tyrolin

Är precis hemkommen från Danko JOnes-spelningen på Tyrol nu i kväll. Det var en skitbra energi-spelning med bara massor av ös och en djävla attityd. Svinto-Sara och jag rockade järnet och dansgolvet älskade oss!!! Nu ska jag rida ut fredagens allsköns stormar och sen är det juvlig helg. Lördag kommer att gå åt till att städa hemmet och kvällen hoppas jag kunna avnjuta i trevlig sällskap.

Nu ska jag gå och natta mig och så ska jag fortsätta atT vara stolt över mitt författarliga värv. Love you!!!


Go natt!!!

Ta Sverige ur Monarkin nu!!!!

Snälla!!! Någon!!! Kom och ta mig ur monarki-koman som hela djävla Sverige kommer att invaggas i från och med i dag och 18 månader frmaåt. Pretty please låt mig slippa!!!!!


Om inget annat hjälper

Två saker:

Ebbot Lundberg  i Hype: http://svtplay.se/t/102939/hype

och


Jag tror
Kära vänner. Jag har blivit frälst. Himlen har bytt namn och heter numera "Beyond Retro" och ligger granne med Åhléns nere i City. Gå genast dit på personligt väckelsemöte. Eller, stick hit, nu: http://www.beyondretro.com/#/home/swedish/

Idag har jag träffat mamma, gått lite vilse, frusit lite lagom, glittrat i min metallicgröna oetiskt dunfyllda jacka, gått arm i  arm, fikat på Chokladkoppen som naturligtvis toppar cafétoppen, haft magen full av pirr, åkt 76:an till Filmhuset, provat ut 90-talskläder till statistrollen (publikstatist) som jag ska iträda mig på söndag.

Och nu är min outfit till Iskyrkan i Jukkasjärvi fulländad. Hittade de sista detaljerna på srtan idag. Håller kanske på att växla form, känns det som. Den här vintern jobbar på allvar på att förflytta mig, ändra mig och låta mina bitar byta plats och mönstret håller på att ändra sig, tror det blir ännu snyggare, klarare, läckrare. Fast det är läskigt ocks¨, och det sker inte i form av nåt slags jordskred. Det är en långsam process. Men mina vingar håller på att vecklas ut.

KRAM!

Min isländska saga


Eat this


Pajjigt om dokusåpan

Har precis kollat på "183 dagar". Det var inget bra. Tyvärr. Tuva Novotny är alltid fantastisk. Vacker. Toppenskådis. Men allt annat var mest pajjigt. Jag är intresserad av dokusåpa-fenomenet. Var helt hooked up på dem för en så där tio år sen. Allra mest älskar jag Kitty Jutbring. Och så Leif från en av de sista omgångarna av Expedition Robinson i SVT:s regi. Men jag tycker det känns läskigt också. Man blir ju avklädd in på bara skinnet, såväl fysiskt som mentalt. HEMSKT!!!

Vad har hänt i mitt liv sen sist? Hm... låt mig se... Jag satt på Poetry Slam tävlingen på Söder i onsdags och blev vemodig och gick hem innan tävlingen var klar. Luften gick ur mig efter första omgången och det var helt okej att läsa min första text, men sen sjönk mitt mod lite i taget och till slut ville jag bara gå hem. Så jag gjorde det. Och nu har jag inte planerat in nån mer tävling. Tror jag ska vara med på öppen scen istället. Då kan man köra sin grej och sen gå hem om man vill. Så - ni som vill höra mig läsa har alla möjligheter i världen fortfarande - såklart - men inget mer tävlande just nu.


Skön låt som säger djävligt mycket


Äckelpotteminne

BLÄ!!! Bluttan blä för håriga gamla äckliga minnen av ruttna kompisar.

Kram till alla er andra, som finns här hos mig, med kött och blod. Love you!


Ny jacka, nya planer och så lite hockey live and direct!

Den här helgen har varit kul och skön. Avkopplande. Har köpt en varm jacka så att jag klarar klimatet uppe i Kiruna. Blundar och försöker se hur det ser ut däruppe. Kan inte se det. Kan skapa luddiga bilder men inga skarpa. Dem får jag vänta på tills jag är på plats. Längtar! 

Marcus Birro har blivit pappa. Grattis!

Har lagat en god köttfärssås nu ikväll! Hurra!

Håller på att öva inför högskoleprovet. Har vågat mig på LÄS, ELF, NOG och ORD. Det har gått bättre än förväntat. Men jag har gått ut riktigt försiktigt. Har inte klockat mig och vill inte göra för allvarlig sak av det. Tanken på att göra om högskoleprovet föddes i fredags, när jag åt lunch med en inspirationskälla. Igår och idag har jag sniffat på gamla prov och känner inte riktigt mig helt hemma med tanken, men jag kommer antagligen att anmäla mig till vårens prov, som genomförs den 28 mars.

Kommande vecka har jag två Poetry Slam-tävlingar att rocka loss på. Den 11/2 är det Sjöhästen på Söder som gäller och dagen efter utspelar sig slaget om Fridhemsplan (Biljardpalatset, tre trappor ner).

Bokcirkeln måste få hjärtmassage, känner jag. Draghjälp önskas!

Teater: Jag vill se om "Caution" med Bounce! Dessutom ska jag kolla upp samtliga teatrar i TDVF:s lista för att se vad de har för taxa på sina sista-minuten-biljetter.

Hann även med ett besök i Hässelbys ishall igår kväll. Det var sambons brorson som lirade. Helt okej lördagsunderhållning om man vill hålla sig borta från schlagervidundret.

Ledig onsdag och fredag nästa vecka.

Puss och kram!Dansa!!!Hädanefter ska jag DANSA FRAM PÅ GATORNA!!! Tack Bounce för föreställningen "Caution"! Fantastiskt är bara förnamnet. Great!!!!

"När tvåtusentalet växlar form"

När tågen på centralen står stilla
hör jag Winnerbäck sjunga om mitt liv
och ditt
givetvis

Man blir vad man gör och vad man tänker
Just nu tänker jag - en konjak till
Det är så enkelt

Man mattas av och pudrar näsan inne på toan
Man hoppas att det finna några isbitar kvar
som kan kyla ner det vanvettiga i det där logiska
i att alltid gå ensam hem
sist

Att svepa en drink betyder inget
Att hålla sig varm är en myt
som fladdrar i bröstet efter midnatt
Vi gör vad vi kan för att stå rakt
när vägen är ojämn och ögonen fyllda av grus

När tvåtusentalet växlar form
är det bara vi andra - inte du -
som lämnat in passen
och ljugit om namnen

Det brinner fortfarande
Det är ingen eld
Det är du

Närmade mig en djävligt bra tjej ikväll

Ha ha ha... Svinto, nu minns jag vilket pianist-skämt du menade. Ha ha ha! Jo, jag fick en billig biljett men en bra plats i salongen framför Dramaaaahtens stora scen ikväll. Hamnade bredvid en trevlig pricka (femininum för maskulinets "prick") som visade sig vara gammal journalist. Minsann. Hon gillade pjäsen och jag också. Skönt att få gå dit, jag kom närmare mig själv. Tack ska jag ha. Det var ett himla bra initiativ.

När jag var innte i staden passade jag också på att leta efter kläder att ha på mig på vinterbröllopet uppe i Iskyrkan i Jukkasjärvi som vi är bjudna till. Har precis kollat på bilder därifrån och det är så vackert att jag är rädd att jag kommer att bli så föräldkad i stället att jag inte kommer att åka ner till Sumpan igen. Ja men, det till och med låter illa i jämförelse. Lyssna bara "Iskyrkan i Jukkasjärvi". Jämför det med "Sumpan". Äh, skämt åtsido, jag vill nog bli naturfrälst däruppe. Det är nog det jag vill. Jag vill bli tagen av det stora, vidunderligt vackra som jag nibilliar mig finns däruppe. Har en dragning mot Norrland, så är det bara och därför är jag fantastiskt glad över att få komma dit nu. Jag åker inte slalom, men jag ska leta reda på en massa kuligt att göra under den knappa vecka vi ska vara där. Har fått tips om att åka till Riksgränsen, och det känns helt rätt. Fatta: RIKSGRÄNSEN! För mig har det namnet alltid låtit exotiskt. Det vill säga ett ställe som jag bara kunnat drömma om, men nu har jag minsann alla möjligheter att åka dit. Kolla in:
http://www.icehotel.se/Winter/Icehotel/Art/2008/ice_church/

Det var en lång utläggning. Jag hittade kläder iallafall. Nu saknas bara stora silversmycken, som jag tror kläderna kräver. Ska leta efter dem i morgon. Nu ska jag dricka päronkonjak som är på kylning i ett glas framför mig. Och så ska jag öva. Jag ska läsa mina Slam-texter högt för mig själv.

Den som inte kan komma och lyssna på dem den 11 februari får ett nytt tillfälle den 12 februari, från kl 19:00 två trappor ner i Biljardpalatset vid Fridhemsplan. Kom så får ni skåda min scensminkning in person.

Öl och eller teater ikväll?

Nån som vill ta en öl med mig ikväll? Ska kanske gå på teater, ska sticka till Dramaaaten och kolla om det finns sistaminuten-billetter till Dumb Show. Har alltid velat se den. I så fall börjar föreställningen kl 19:00. Om inte, så har jag hela kvällen på mig att umgås. Bara hör av er.

Idag har jag äntligen skrivit ihop ett fräscht och fint CV. Har firat genom att fika på äppelmuffins och dricka te. Snart ska jag iväg och träna så att jag blir starkare, tuffare, bättre. På alla vis. Duger inte som jag är. Eller? Jo, då. Men jag älskar styrka. Gissa varför jag älskar Magnus Samuelsson? Fast styrka kan definieras på tusen olika sätt. Styrka kan ligga i ett leende, en kram eller ett äkta ord.

Betänkt nu detta goa vänner, så hörs vi kanske ikväll.

Ur "Vacker och Punkterad"

"Vacker och Punkterad". Så heter en historia som jag har i huvud och hjärta just nu. Den består av en samling texter som värmer mig just nu. Och jag vill värma karaktärerna i historen, jag kallar dem just för "Vacker" och "Punkterad". Det skälver lätt om dem och det skälver i mig när jag tänker på dem. För de är jag, de kommerur mig, men de är samtidigt sina egna, jag styr inte över dem, jag bara känner igen mig mycket i dem, och ändå inte.

Här kommer två texter ur samlingen, den första handlar om "Punkterad" och den andra om "Vacker":

Det måste lägga sig
Det finns inget mer nu
Det är bara skelett
Det är bara tänder
det är bara skummet på ölen
Inget mer
Inga onda aningar mellan korslagda ben
Inget inne på toaletten
Inget flyende i ögonkast
Han talar som att han trodde
Han slipar plastkortet i baren
Han kom aldrig hem
aldrig ifrån något
aldrig på väg
alltid innestående, inneboende
alltid hos någon annan
alltid med någon annan

Det är bara skelett
Det är bara platta ord i tidningarna
Det är inte någon konst att dansa om benen bara bär
Det är bara ett skelett
Det är ingen adress
Inget hem
Inga brev med vackra tankar som väntar på hallgolvet
Det är alltid en karta med nya spår, nya glittrande kryss
Nya stjärnor att betecka
Ännu mer asfalt att bryta upp
fler sår över mjuka kinder att riva upp

Det är bara hat
Det är bara ännu en sändning
ännu en tillrättalagd ryggrad
ännu en repris av en replik i ett program

Det är spikar i kistor
Det är rop inifrån
Det är busslaster av blyhagel
Det är krökta rum och tankade människor alldeles, alldeles för nära spåret
Det är tåg på tåg på tåg utan skuggan av destinationer

- - -

Allt hon vill säga till honom vill hon säga så fint som det bara går

Hon vill hinna säga så mycket under den där tiden det tar för honom att kasta ett ögonblick på henne

Rummet blir större när Punkterad är hos henne

Hon vill bara röra, eller, kanske bara finnas där, varligt,

Inget mer,

Bara försiktigt finnas

Vara någon

För honom


RSS 2.0