The kocks

Ska göra korv stroganoff idag och började leta efter ett recept med lite mer sting i än normalt. HIttade en mat-blogg som verkar skitskön. Kolla själva: http://thekocks.se/

Här är länken till receptet jag ska använda: http://thekocks.se/grytor/korvstroganoff/

"I read somewhere how important it is in life, not necessarily to be strong, but to feel strong."
Ryska nationalsången


På tröskeln till festen sjunger vi den ryska nationalsången och kastar ut vinet från slattarna i våra stackars vinplastglas på mattan och missar med o-flit värdinnan som är så otroligt snyggt sminkad att vi blir kissnödiga av nervositet vi som stått i kön utanför och frusit i hela livet.

Det är dom som fryser säger vi tillvarandra. Dom andra där inne och värdinnan fryser mest. Det är därför hon måste ha sitt snygga röda läppstift.


Det här med kalendarium...

Nu har jag lämnat in inlämningsuppgift nr 5. Kände att jag tvungen att flänga in den. nnars skulle det nog ha dröjt. Så, kapitel sex verkar mer itressant. Magmatiska bergarter. Låter helt förtjusande. Mindre förtjusande är situationen i min hals. Det är värre idag. Stackars mig. Missar nog Magnus Betnér i morgon. Han uppträder på Club Raw i morgon och jag gav Martin två biljetter i födelsedagspresent.

Kalendarium. Jag borde kunna skriva ett kalendarium här. Som Jennie och Sara gör. De har bett mig skriva ett sånt. Men jag har på luddiga argument valt att inte göra det. Och det är för att jag inte vågar se vad jag håller på med, tror jag. LÅter allvarligt och flummigt på samma gång, känner jag, när jag skriver det här. Men jag tror det är föratt jag blundar för så mycket. Så, nu ska jag skriva datumen för de kommande veckorna här iallafall... som en början... sen får vi väl se om och vad jag fyller tomrummen bakom datumen med... Och dessutom: Hjälp mig att fylla de tomma datumen med roliga saker. Fortsätt att föreslå kuligheter som gör mitt livs sekunder intressanta.

APRIL
25 Club Raw -Magnus Betnér (om jag är frisk)
26
27
28 Träffa Linda från Författarskolan. Prata om romanprojektet
29
30 Valborg! Jag vill fira! Vem hänger på?

MAJ
1
2
3
4
5
6
7
8 Kulutrfestival i Skärholmen
9
10
11 Till frisörensören
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Sifferdjungel

Dags att deklarera. Och jag fattar inte det här med siffror. Men jag har grym koll på papper. Säg ett viktigt papper och jag har det. I sjuklig ordning. Men jag vet fan inte vad siffrorna på pappret betyder. Nja, kanske överdriver jag lite, men stora korn av sanning lovar jag att det finns också. Men med god hjälp av Martin har jag lyckats fylla i nästan alla rutor som jag ska skriva något i innan jag lämnar över papperslapparna till farbror staten igen.

Har något skit i halsen. Dricker slemlösare och hoppas på det bästa. Kanske stannar jag hemma i morgon. Troligtvis. Har iallafall klarat mig igenom chäpter fajv i nybörjargeologiboken. De ni! Det var ett lååångt chäpter, ska ni veta. Om jag har fattat nåt av vad jag läst? Det tror jag inte. Men sit i det. Nu ska jag kolla in e-föreläsningen och läsa igenom den svenska summeringen och sen djävlar ska jag göra övningsfrågorna och sen, om jag törs ska jag sätta mig ner med de RIKTIGHA INLÄMNINGSUPPGIFTERNA!!!

Änyhow... Nu ska jag äta chokladmuffins med vaniljvisp! Javisst!


Trofé från mitt nya favorithak


I lilla landet Sverige

Det börjar dra ihop sig till kungabröllop i lilla landet Sverige. Och i en soffa, i en tidning, i ett radioprogram och på ungefär ett tusen internetsidor figurerar en man som skrivit en bok om sin far. Han är i det lilla landet Sverige även känd för sin elakhet mot allt som rör sig i kändisvärlden. I detta lilla land går invånarna ungefär nu också omkring och går och tänker på Ryssland ty i Ryssland skall om några veckor det stora schlagerslaget stå och lilla landet har ringt in och röstat fram fru Opera att framföra det bidrg som det lilla puttiga landet hoppas att vinna med i det stora farliga ryska landet.

I sagolandet Sverige finns också flera män och kvnnor och barn som svämmar över så hastigt och väldigt att vare sig skolan, vården eller omsorgen hinner med. Man går på knäna, heter det, i det lilla landet och storpotäterna som sitter och jäser inne i riksdagshuset växer till sig och skränar över varandra om sina briljanta lösningar på allting. Och utanför knuten svälter folket. Gråter folket och trycker ner händerna i trasslande fickor för att nån gång kanske hitta tillräckligt med slantar för att kunna köpa färg och måla sina drömmar vackra och verkliga igen, så där som det var förr.

För länge sen var nog lilla landet Sverige ett glittrande sagoland. Nu ryms alla sagor det lilla landet har att erbjuda i handen på en liten ledsen flicka som sitter på en gunga i en lekpark nånstans i utkanten av stan, och det är inte utan att de vuxna känner ett slags obehaglig lust att rusa fram till den där flickan och slita sagona ur hennes hand och slänga dem på marken och stampa på dem så att också de dör ut. För just nu i det lilla landet Sverige ska det vara hårda golv, vassa ord, grå betong mot allt det vita mjuka ulliga. Och värmen silas ut och bort av vintervinden som blåser absolut rakt in genom dörren som står öppen.

Och flickan är ingen flicka längre hon är en frusen kvinna på väg nånstans med gympaskor utan snören och allt hon känner är hjärtat som berättar sagorna för henne, sagorna som hon memorerade när hon var liten, om lilla landet Sverige, där prinsar och prinsessor lekte ta fatt i kvällstidningarna och där små, små gubbar och gummor dog i tystnad i prydliga hem efter ett helt liv i skuggan av storpotäter och prinsar som blivit kungar och ängar som blivit tomma torg och vindar med sånger från främmande länder och skogar med liv och kantareller och svamp om hösten.

Säsongen invigd!

NU ÄR GRILL-SÄSONGEN INVIGD!!! Till en park i närheten forslades tidigare idag engångsgrill, korv, potatissallad, kaffetermos och bullar och sedan var det i gång och det var såååå mysigt! Fast man kände sig lite ringrostig där man satt på filten och lapade april-sol. Jag trodde liksom inte på det, men nog sat jag där och riktigt myste, det gjorde jag minsann. Innan dess hade jag änteligen tvättat köksfönstren. Det var på tiden. Jag är ingen städmaniker, och framför allt så tvättar jag näranpå aldrig fönster. Det går liksom emot min natur, om jag får skylla på nåt... Men nu är de fina. Och sovrumsgluggarna också.
Och allt är vårsol och härligt! Och nu blir det snart hemlagad smörgåstårta. Ska skala lite räkor och garnera strax, bara.

Och dessutom: Nu har jag sökt kurser till i höst. Det här valde jag:

Tellus (Ja, så heter kursen faktiskt). Heltid. 30 poäng kan jag kamma hem på den.

Sen tog jag några kvällskurser också:
Oceanografins grunder (orienteringskurs) 7,5 hp
Vädrets makter (orienteringskurs) 7,5 hp
Havet (orienteringskurs) 7,5 hp

Hi hi!!! Så nu får vi se vad det blir i höst.

Sen hittade jag en kurs om vulkaner, och då blev jag inspirerad att åka på semester till Azorerna, för den kursen hade en exkursion dit. Spännande! Ska se om man inte kan åka dit och reka lite i sommar. (Siiteroch ler brett just nu!)Godis och full pott

Jag fick 10 av 10 på inlämningsuppgift nr 4. Skönt! Var inte alls säker på det. Nu sitter jag och grubblar över mineraler och diverse molekylers bindningsstrukturer. Kols sammansättning har jag alltid haft ett horn i sidan åt. Har svårt att fatta hur kolatomerna klänger ihop med varandra och andra. Men när jag kommit igenom kapitel fem i min kära tjocka tunga bok så lär jag vara upplyst.

Idag åt jag lunch med chefredaktören för Svensk Polis. Hade hört att de blivit utsedda till förra årets bästa personaltidning så jag ville veta vad de gjort för att lyckas. Och en del tips fick jag, och en god lunch på ett trevligt kina-hak blev det. Sen promenerade jag en bit och hoppade sedan på bussen upp till jobbet igen.

Under dagen har jag även lyckats knäcka en bildbehandlings-nöt som legat och grott superlänge. Hurra!!!

Igår kom påskharen förbi kansliet med ett grovt tiltaget ägg fyllt med godis och jag kan inte motstå. Jag har ätit och ätit och ätit. Och efter jobbet gick jag och köpte godis till var sitt post-ägg till mina brorsbarn. Men min vana trogen käkade jag ju en del av det godiset själv också innan jag hann skicka iväg brev-äggen.

Jobbar i morgon. Blir nog en lugn dag. Ska självstudera InDesign, det verkar som att jag får göra det nu, så jag ska ta tillfället i varlig akt. På kvällen smäller det till med middag på Marie Laveu och sedan Vardasgrumskoncert på Mosebacke. Hurra igen!

Sen är det påsklov för hela slanten. Åker ner till Norrköping och sen en sväng till Nyköping.

Okej. Kunde inte ge mig. Var tvungen att prova igen.

... och efter lite djävlar anamma:

42 words

Speedtest


30 ord. Varje minut. Hela tiden. I evighet. Amen.

30 words

Speed test


Litteraturlista

Här kommer några frågor som ni gärna får besvara spontant.  Man får svara samma sak på flera frågor. Kommer strax med mina egna svar.

Vilken bok tänker du på om jag säger:
Fin bok?
Ful bok?
Kul bok?
Konstig bok?
Gammal bok?
Bok jag är kär i?
Bok jag önskar jag skrivit?
Löjlig bok?
Stark bok?
Svag bok?
Julbok?
Sommarbok?
Helgbok?
Regnbok?
Solbok?
Tung bok?
Lätt bok?
Krumelurbok?
Glad bok?
Rak bok?

Geologi och Spoken Word

Puh. Är klar med inlämningsuppgift nr 4 i geologikursen nu. Har precis skickat iväg den. Hoppas nu på det bästa. Det bästa av Stockholms Spoken Word-material stod igår på scenen och jag och Sara var där och bevittnade många proffsiga framträdanden. Det är ett fint ställe, Underbara Bar. Det är ett sånt ställe som jag skulle kunna äga.

Idag är vårsolen här med hela sin glans och lyster. Och jag ska iväg till Posten och hämta ett paket stenar. Och sen ska jag äta pannkakor till lunch. Dagen ska gå åt till en del plugg, men jag planerar också att gå på teater ikväll. Ska leta efter nån billig biljett. Får se vad det blir.

Hade tänkt att åka till mina föräldrar i helgen, men jag sparar mig till i påsk istället. Det är ju nästa vecka!RSS 2.0