Sommar i lugn och ro

Det närmar sig så sakteliga avf'ärd mot Skagen. Tåget går mot Göteborg på lördag. Där stannar jag en natt för att sedan ta färjan över till Danmark på söndag. Sen åker jag tillbaka hemåt på onsdag. Känns som en lagom tur. Känner mig inte så där jätteäventyrlig till sinnes just nu så det känns skönt att tuffa hemåt redan på onsdag. Vill bara njuta av Skagens landskap, äta skaldjur och må gott. Lugn och ro och njtuningsfyllda måltider och vackra vyer, det vill jag att hela min semester ska fyllas av, och så tror jag det blir också.

Jobbar sista dagen före semestern i morgon. Det kan jag nog stå ut med. =) Ska ut och ta en öl med Sussi efter jobbet. Härligt. Undrar vart man ska gå. Vill helst sitta utomhus... Tja, något ska man ju ha att klura på under sin sista arbetsdag också.

Från köket sprider sig en härlig doft av ugnspannkaka.

---

Nu är ugnspannkakan avsmakad och betyget blev gott.

Väntar fortfarande på brevet med beskedet från utbildningen jag sökt. Det ska komma den här veckan. Det är bara att ha lite mer tålamod.

Lånade en bok idag som jag tror kan bli min sommarbok. Jag läser inte så snabbt, så den här boken kommer nog att räcka under semestern: Svärmen, en ekologisk thriller. Det låter inte så tilltalande, jag är inte så himla engagerad i ekologi, men jag gillar science fiction och naturkrafter desto mer, och det verkar det finnas gott om i den här boken.
Mmmmmm mmmmm na na na =D


Lyxig frukost och inga särskilda planer

Käkade en mumsig frukost i morse. Den bestod av amerikanska pannkakor (såna där lite fluffigt tjocka med sirap), äggröra, knaprig bacon, jos och latte. Vi bestämde oss för att ha en lyxfrukost igår, så vi gick omkring i affären och plockade på oss ingredienserna. Mysigt. Igår kväll blev det mysmiddag med finfin köttfärssås, rödvin och film (Darjeling Unlimited). Orkade inte se klart den, men den är rolig och snyggt regisserad.

Jag var ledig igår och gick och simmade och sen hade jag en massa energi som jag lade på att tvätta och vika tvätt.

Nu i helgen har jag inga planer för vad jag ska göra. Vi får se vad som händer. Tror att jag ska ta en promenad.Stolthet och skrytmånsar

Jag tänkte förklara mitt skryt-inte-inlägg. Att vara stolt och stå för det är inte detsamma som att skryta. Jag älskar människor som brinner passionerat för något, som vet sitt värde och tycker om sig själva och sina tillgångar. Det är vackert, i det kan jag och andra i omgivningen växa och må gott. Att däremot ohämmat och oreflekterat skryta om sitt liv och det som fyller det är skvatt ointressant för mig, men jag blir ändå nedtyngd och ledsen för jag har själv inget att sätta emot, jag vill inte möta upp skytet med eget skryt, vilket är det enda som hjälper mot en skrytis. Det blir liksom en hemsk och trist upptrappning och styrkemätning som jag inte tycker är vacker nånstans. Det sorgliga är att de värsta skrytmånarna inte inser det här utan går på i ullstrumporna dag ut och dag in. Jag själv är stolt över mycket men jag försöker att inte jämföra mig med någon, jag försöker också att inte vara avis på någon - även om det är skitsvårt. På så vis kan jag fortsätta att vara min egen utan att värdera mig mot någon annan. Jag vet att det kanske inte håller i alla lägen, ibland måste man tåla att jämföras med andra, men helst vill jag stå högt och ha mitt värde ifred, som den unika människa jag är. Därför är det högst ointressant för mig vad de flesta andra presterar, hur stora ägor andra har och vilken umgångeskrets man har. Jag vill umgås med folk som är framgångsrika inom de områden jag själv vill bli framgångsrik inom, allt för att få inspiration och själv kunna inspirera. That´s it. Det är ingen tävling. Det handlar inte om prestige eller status. Det har jag redan. Loads of it.

Heja Sverige! Ner med monarkin!

Äventyret fortsätter! Fick en biljett till Bruce Springsteens spelning på Stadion igår. Det kändes så häftigt att få vara på plats och se legendaren och hans musiker på riktigt. Det var otroligt svängigt. Är riktigt glad över att jag fick chansen!

Ner med monarkin. Kungen är pinsam.

Heja Tennis-Robin!

Heja Sverige! Ska se fotbollsmatchen Sverige-Danmark ikväll. Hoppas på vinst!

Färdigskrutet!!!!!

För guds skull alla på den här planeten: Sluta skryta så förbannat!!!!!!!!! Du är den du är oavsett hur mycket du har, vem du känner, vad du gjort och vad spännande som händer i just ditt jordeliv. Orkar inte höra på folks orerande om än det ena än det andra. FUCKING DJÄVLA SKITOINTRESSANT ÄR DET. Var hyggliga och bespara mig era sorgliga utsagor. Tack för mig! Nu tar vi en sång på det här:
Skärgårdsäventyr och bloggens årsdag

 

Idag fyller min blogg två år. Tack för upplysningen Supersvinto! När jag skrv de allra första skälvande inläggen på bloggen lyssnade jag på Lundells Öppna Landskap. Idag lägger jag in en länk till låten, som ett grattis på tvåårsdagen! Och mer passande låt kan jag förresten knappast komma på, med tanke på det äventyr jag har varit ute på idag. För idag har jag nämligen varit ute i skärgården. Har åkt båt i sex timmar totalt. Det var en helt underbar resa som jag verkligen rekommenderar alla som vill komma ifrån Stockholm och få en fantastisk naturupplevelse. Jag åkte med båten Sjögull (Waxholmsbolaget), som stod och sken ikapp med solen vid kajen intill Nationalmuseum i morse. För 220 kronor tur och retur åkte jag till Almviks brygga på Blidö. Väl där hoppade jag av och hade en timme på mig att njuta av de mest strandnära omgivningarna innan båten kom tuffandes tillbaka mot bryggan för att plocka upp mig igen.

Solsken i någon grad är nog bra för en lyckad båtresa och sol har jag fått i omåttliga mängder idag. Kan helt enkelt inte ha valt en bättre dag för mitt äventyr. Inatt kommer jag att sova riktigt gott. I morgon kväll väntar ett annat äventyr, en middag på Golden HIts med jobbarkompisarna! På onsdag ska ajg vara sminkmodell igen. Sår och skador är temat den här gången. Vi får väl se hur illa därann jag blir. Allt beror på lufttryck och humor.

RSS 2.0